Rába Sárkányhajó Club

U18

2019 egy mozgalmas év volt az U18-as csapat számára. Sok pozitív változást és eredményt tudtunk elérni az előző évekhez képest, ami nem csak nekünk köszönhető.
A százhalombattai Medencés Bajnoksággal kezdtük az évet, ahol egyedüli Junior csapatként vettünk részt a felnőtt legénységek ellen. Tudva, hogy a győzelemre csekély esélyünk van, inkább a tapasztalatszerzésre és a szórakozásra fektettük a hangsúlyt.
A következő hónap sem telt megmérettetések nélkül, ugyanis edzőnk második alkalommal szervezett 3 napos Téli Túlélő Tábort a Bakonyban. Rengeteg túra és csapatokat megmozgató feladat várt ránk, amelyeket kisebb-nagyobb sikerrel, de sikerült megoldanunk. Nagyon jó emlékekkel tértünk vissza, sokunknak kedvence lett ez a tábor a csapatépítő feladatok miatt.
Ez után egy hosszabb szünet következett a versenyek terén. Ez idő alatt különböző programokon vettünk részt. Tavasszal a szabadidős csapattal közösen szerveztünk egy hosszútávú evezős túrát a Rábán. Összesen nagyjából 25 km-t eveztünk le, az út felénél pihenésképpen sütögettünk parton, és különböző állatokkal is találkoztunk. Ez a hosszútávú túra remek edzés volt a velencei Vogalonga résztvevőinek, ahova néhány U18-as is elutazott. Csodálatos élményekkel gazdagodtunk nem csak az evezés miatt, hanem mert az egész városban töltött idő, nézelődés kimozdított minket az év végi hajtásból, ami az iskolában várt ránk.
A szünet után júniusban két Magyar Bajnokságon is indultunk Fadd-Domboriban. Egy szinte teljesen új csapattal vettünk részt, ezért nagyon örültünk az elért sikereknek, melyeket az eddigi években sokszor meg sem közelítettünk. A 10 személyes bajnokságon is eredményesen szerepeltünk egyedüli Junior csapatként a Premier Open kategóriában. Nagy büszkeség számunkra hogy néhány társunkkal már a felnőttek között is megállja a csapat a helyét.
A nyár további részét az új csapattársak beillesztésével töltöttük. Elindultunk a szombathelyi fesztiválon, ahol 2000 m-en első helyen végeztünk a felnőtt legénységek között. Augusztusban a csapat egyik tagja kijutott a Nemzetek Közötti Világbajnokságra Thaiföldre a junior válogatott részeként, ahonnan 3 ezüstéremmel tért vissza. Augusztus utolsó napjaiban egy közösségépítő programmal búcsúztattuk a nyarat. Közösen részt vettünk egy egésznapos kenutúrán, ami rengeteg izgalmat és strandolást tartogatott számunkra.
Végül a versenyszezont ősszel a székesfehérvári fesztiválon zártuk egy bronzéremmel. A hidegebb idő beköszöntével az edzések beköltöztek a konditerembe és a tanmedencébe, ahol az eddigi évekhez képest jelentősen nőtt az edzéslátogatottság, ami a kialakult csapatszellemnek és az egymás közti kapcsolatoknak köszönhető.
Nagyon eredményes évet tudhatunk magunk mögött. Rengeteg új ember érkezett hozzánk, akikkel öröm együtt dolgozni. Ugyan a csapat átlagéletkora jelentősen csökkent, jó látni, hogy lassan egy fix utánpótlás közösség alakul ki, amit bátran lehet majd fejleszteni. Többünk számára egész évben lehetőség nyílt a Premier csapatban való részvételre, a nagyokkal való edzés sokunknak hatalmas motivációt nyújt.
Köszönjük mindenkinek, aki támogatott minket ebben az évben. Köszönjük az egyesületnek, az edzőinknek, a sok-sok segítőkész szülőnek, és az egész csapatnak! #rabadragon #juniorA



 


Rába Sárkányhajó Klub Facebook Rába Sárkányhajó Klub YouTube Rába Sárkányhajó Klub Flickr
A Rába Sárkányhajó Club az első magyar sárkányhajó egyesület, a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) alapító tagja.