Rába Sárkányhajó Club

Rába Szabadidős 2021

A 2021-es év indulása nem volt egyszerű a lezárások és a vírushelyzet miatt. A törvény úgy rendelkezett, hogy csak a versenyengedéllyel rendelkezők járhattak edzésre. Hogy ne engedjük el a versenyengedéllyel nem rendelkezők kezét sem, hétvégi téli túrákat szerveztünk a környező településekre, ezek egyben felkészítő kirándulások voltak a Téli Túlélő Túránkra, amelyet a szokásos Téli Túlélő Táborunk helyett szerveztünk. A felkészülő túrák során bejártuk a győrújbaráti hegyet, meglátogattuk a Lila-hegyi kilátót Nyúlon, sétáltunk Gyirmóton, Győrszentivánon, Győrzámolyon és a Püspökerdőben.
Február végén 30km-es Téli Túlélő Túránkat „irány a Marsra” szlogennel illetvén Gántra szerveztük. Elfáradtunk a szeles időben, de végezetül a látvány kárpótolt mindenkit az egész napi fáradságokért.
Nem kellett sokat várni ismét felkerekedtünk, és Március 15-én újabb 30km-es túrát tettünk ezúttal a hóvirágos Kőris –hegyre.
Május 23-án egy őrült gondolattól vezérelve leeveztünk Mosonmagyaróvárról Győrig a Mosoni Dunnán. 73 km-t tettünk meg egy szomorkás, esős napon kevesebb, mint 8 óra alatt, persze mire a táv végére értünk a nap is kisütött. Csapattársaink forró levessel, banánnal vártak minket!
Szabadidős magyar bajnokságot idén sem rendeztek, ezért néhányan ismét versenyengedélyt, sportorvosit csináltattak, plusz edzést vállaltak, hogy részt vehessenek a Fadd-Domboriban megrendezett 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokságon június 26-27. között. Felkészítőjük, kormányosuk Sziklenka László volt, open legénység 200m-en második, 2000m-en harmadik helyezést ért el.
Idén is részt vettünk a Balaton átevezésen július 10-én, Zamárdi és Tihany között. Nem maradhatott ki az év folyamán a Szent Iván éji evezés, a Szigetcsúcs kerülés, a szombathelyi, székesfehérvári, győri fesztiválok, ahonnan sok-sok éremmel térhettünk haza. Motivációként szerveztünk hülyezoknis-, rózsaszín-, világítós-, halloweeni-, rozmár evezést, részt vettünk a 750-es ergo méteres rekordkísérletben is.
Elmondhatjuk, hogy mozgalmas évet zártunk! Decemberben megkezdtük konditermi edzéseinket, hogy a 2022-es évben is hasonló vagy jobb eredményeket érhessünk el.



Rába Sárkányhajó Klub Facebook Rába Sárkányhajó Klub YouTube Rába Sárkányhajó Klub Flickr
A Rába Sárkányhajó Club az első magyar sárkányhajó egyesület, a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) alapító tagja.