Tanulás és az élsport

Világbajnoki dobogósok? Jedlikes diákok? Jó tanulók? Magyar Bajnokok? Igen! Igen! Ez mind igaz a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium 13. D. és 12.C osztályos  tanulóira, nevezetesen Geréb Ábris (13. D), Fonyó Bálint (13. D), Kelemen István (12.C), L. Nagy Dániel (13. D), Popovchich Krisztián (12. C), Répási Bence (13. D) és Ruff Patrik (13. D) tanulókra, akik 2013-ban  a Szegedi Sárkányhajó Világbajnokságon II. helyezést, azaz ezüstérmet szereztek. A Jedlikben CAD-CAM informatikus és gazdasági informatikus szakon tanulnak, szeretik a szakmájukat és szakiránynak megfelelően szeretnének továbbtanulni. Mivel jól tanulók, biztosan ott tanulhatnak tovább, ahol szeretnének. Jól beszélik az idegen nyelvet, hiszen mindkét osztály nyelvi előkészítős. A 13.D-sek a történelmet, az informatikát nem az anyanyelvükön tanulják, idegen nyelven fognak érettségizni e két tárgyból.
Ábris, Bálint, Bence és Patrik 2012-ben a Nottingam-i Európa Bajnokságon aranyérmet nyertek, azaz Európa-bajnokok, de mind a heten többszörös Magyar Bajnokok!
A sárkányhajózás nem könnyű sport, nagy állóképesség és erő kell a jó teljesítmény eléréséhez, ezért a fiúk az alapozó időszakban rengeteget edzenek, amely a konditermekben súlyzók szaggatásából és sok futásból áll, majd az idényben sok-sok kilométer gyűjtéséből a vízen.
Jedlikes diákok, győri fiúk, magyar sportolók! Büszkék vagyunk Rátok!
 
Domonkos László
Jedlik Ányos Középiskola
igazgató   




Rába Sárkányhajó Klub Facebook Rába Sárkányhajó Klub YouTube Rába Sárkányhajó Klub Flickr
A Rába Sárkányhajó Club az első magyar sárkányhajó egyesület, a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) alapító tagja.