Világbajnokok a Rábás lányok

A rövidebb távokon is jól szerepeltek a lányok. 500 méteren negyedikek, 200 méteren ötödikek lettek.
A női csapat tagjai: Vaskó Barbara, Laki Anna, Budai Nikoletta, Schmidt Zsófia, Markó Amália, Szarka Fanni, Richter Hanna, Fias Eszter, Horváth Rebeka, Bedők Eszter, Bruszt Ráhel, Szűcs Veronika (csapatkapitány), Varga Brigitta, Sziklenka Lászlóné (dobos), Balassa Katalin (kormányos).
A klub VB-ét két évente rendezik meg, és a sportág legrangosabb versenyének számít. Nevezési osztályonként minden ország 5 legénységet indíthat, így sok esetben jóval nehezebb jó eredményt elérni, mint a nemzetek közötti VB-én, mivel a sárkányhajózás nagy hatalmának számító kanadaiak, ausztrálok, amerikaiak, németek, csehek nem csak egy legénységgel képviselhetik az országukat.
A Ravennában még a két évvel ezelőtti Hong Kongi VB-nél is többen vettek részt.
27 ország több mint 1000 legénységének 5300 versenyzője volt jelen.
Az egyesületünk Premier Open (férfi) nagy hajós (20 személyes) legénysége a nagyon értékes 10. helyezést érte el 2000 méteres távon. A jövő szempontjából nagyon biztató eredmény, mert a nagyon fiatal, 21 éves átlagéletkorú csapat a felnőtt mezőnyben a Világbajnoktól csak 15 másodpercet kapott.
A Rába veteránjai, az 50 éven felettiek mezőnyében, egy hetedik és két nyolcadik helyezés megszerzésével bizonyították, hogy őket sem szabad leírni.
Jövőre Budapesten kerül megrendezésre a Klub Legénység Európa-bajnokság, amelyen remélhetőleg ismét örülhetünk Rábás sikereknek.

Rába Sárkányhajó Klub Facebook Rába Sárkányhajó Klub YouTube Rába Sárkányhajó Klub Flickr
A Rába Sárkányhajó Club az első magyar sárkányhajó egyesület, a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) alapító tagja.