Százszázalékos teljesítmény a 10 személyes Magyar Bajnokságon

A Fadd-Domboriban megrendezett verseny érdekessége volt, hogy a 10 fő 20 személyes standard hajókban versenyzett.

- a verseny előtt tartottunk a nagy hajóban való versenyzéstől, mert úgy gondoltuk, hogy hasonlóan a medencés versenyhez, inkább az erősebb testalkatú versenyzőkből álló legénységek lesznek előnyben, szemben a könnyűsúlyú Rábás női és férfi egységekkel. A versenyen megtörtént az, ami 2008 óta még sosem, sikerült a premier open csapatunknak legyőzni a Dragonmasters legénységét. Mivel a 2000 méteren is elsők lettünk, így a válogató versenyt is megnyertük. Kár, hogy a magas útiköltségek miatt ennek csapat szempontból nincs már jelentősége, de reméljük, hogy azok a versenyzők, akik tagjai a VB válogatottnak, több lehetőséget kapnak majd a szereplésre - nyilatkozta Sziklenka László a Rába Sárkányhajó Club szakmai vezetője, aki maga is aktív részese volt evezősként a sikernek.

A premier open legénység 200 méteren elért ideje olyan kiemelkedő volt, amivel a két héttel korábbi nagyhajós bajnokságon is második helyezést értek volna el.

A lányok is magabiztosan, tisztán egy hajóval nyerték mindkét időfutamukat 200 méteren, és 2000 méteren is közel fél perccel nyertek.

Premier vegyes 200 és 2000 méteres győzelme is a Rába SC neve mellé írható, mert az egyesület budapesti ágát képviselő Fekete Gyöngy diadalmaskodott minkét versenyszámban.

Rába Sárkányhajó Klub Facebook Rába Sárkányhajó Klub YouTube Rába Sárkányhajó Klub Flickr
A Rába Sárkányhajó Club az első magyar sárkányhajó egyesület, a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) alapító tagja.