Rába Sárkányhajó Club

13. GYŐRI NEBULÓ KUPA 2017

A 13. Győri Sárkányhajó Fesztivál előtti napon.    
13. Győri Nebuló Kupa Diák Sárkányhajó Verseny
                                                            
VERSENYKIÍRÁS


Helye: Győr, Aranypart
Ideje: 2017. május 26. péntek
Rendező: Rába Sárkányhajó Club  
Szakmai támogató: Magyar Sárkányhajó Szövetség
Versenytáv: 200 méter (kb. 1 perc) 

Programtervezet:  
Péntek délelőtt:  Rangsoroló időfutamok    
Péntek délután:  Döntők  A versenyprogram összeállítása a nevezések számától függően fog elkészülni.  

Nevezési díj:  NINCS! A verseny ifjúsági program keretében valósul meg, a sportrendezvény a résztvevők számára ingyenes.
Nevezési határidő:  2017. 05.19. (péntek) 24 óráig. (A nevezési határidő lejárta után csak abban az esetben fogadunk el nevezést, ha az előfutamokban még van szabad hely, és az időrendet nem borítja fel.)
Nevezés: A kitöltött Nevezési lap e-mailben (info [bejgli] rabadragon.hu címre), nevezési határidőre történő visszaküldésével.  A Versenykiírás, a Nevezési lap és Legénységi lista letölthető a www.rabadragon.hu honlapról is.

Versenyműsor
 

Versenykategóriák: Nebuló Open (Fiú) és Lány Kupa:  Középiskolák tanulóiból kiállított legénységeknek.  A csak lányokból álló legénységeket külön értékeljük, és megfelelő számú legénység esetén külön futamot rendezünk nekik.

Kisdiák Vegyes Kupa: Általános iskolák tanulóiból kiállított legénységeknek, melyben minimum 4 lánynak kell eveznie. Maximum 2 felnőtt kísérő is helyet foglalhat a legénységben.

Edzés lehetőség a verseny előtt:
 A versenyre nevező diák csapatoknak a versenyen való részvétel mellett, egy óra gyakorlást biztosítanak ingyenesen a szervezők a versenyt megelőző napokban, e-mailben vagy telefonon előre egyeztetett időpontban. A versenyhez és a gyakorláshoz hajókat, lapátokat, mentőmellényeket és tapasztalt kormányosokat adnak a rendezők. További edzésre is van lehetőség, melynek díja 12.000./óra/csapat. Az edzéseket a győri El Paso csónakházban tartjuk. Győr, Zechmeister utca 2.  Parkolásra a közelben található Petőfi híd alatti ingyenes parkolót ajánljuk. 

A verseny lebonyolítása: Péntek délelőtt minden legénység egy idő futamban vesz részt. Az időfutamban elért eredmény adja az erő sorrendet. Az időmérő futamban a legénységeknek a tudásukhoz mérten a legjobb időt kell teljesíteniük. Amennyiben a következő futamban 15 mp-el jobb időt evez, mint az időmérőben, akkor a legénység kizárásra kerül. Ha 10 és 15 mp közötti idővel evez jobbat, akkor 10 mp büntető időt kap. Ha 5 és 10 mp közötti a különbség, akkor a versenybíróság dönt a körülmények figyelembe vételével, hogy ad-e 5 mp büntető időt. 
Az erő sorrend és a nevezők száma alapján kezdő és haladó kategóriába soroljuk a résztvevő legénységeket. A délutáni döntőkben már ezekben a kategóriákban állnak rajthoz. 
A gyakorláshoz és a versenyhez hajókat, lapátokat, mentőmellényeket és sárkányhajó edző végzettségű, sárkányhajó világ- és Európa-bajnok felkészítő kormányosokat biztosít a Rába Sárkányhajó Club. 

Díjazás: A győztesek és a dobogósok érem díjazásban részesülnek. 

Részvételi feltételek és versenyszabályok: Hajókat, lapátokat, mentőmellényeket és tapasztalt kormányosokat a rendezők biztosítanak! 
1 legénységet min. 16-max. 20 evezős és 1 dobos alkot. A Nebuló Kupákban az iskola tanára, vagy más felnőtt kísérő csak dobosként vehet részt a versenyben. A Kisdiák Kupában 2 felnőtt kísérő is evezhet egy legénységben. 
A legénységeknek egyforma pólóban kell versenyezniük, mentőmellény viselése kötelező. Ennek hiányában a rendezők nem engedik a legénységet vízre szállni.  
Az iskola csapatának felelős tanár vezetővel kell rendelkeznie, akivel a rendezők egyeztetni tudnak.

Legénységi lista / Felelősségvállalási nyilatkozat: A verseny kezdete előtt 1 órával, a technikai értekezleten legénységi listát kell leadni a versenybíróságnak, amelynek tartalmaznia kell az iskola nevét, a legénység tagjainak névsorát, születési dátumát, diákigazolvány számát, az iskolaorvos igazolását és a kupa nevét, amelyikben indulnak. Ezen a listán az iskola tanárának nyilatkoznia kell, hogy a legénység tagjai jó erőnléti állapotban vannak, mindenki tud legalább 200 métert úszni könnyű sport felszerelésben, és mindenki az iskola tanulója. A vízre szállás előtti ellenőrzés alatt a diákigazolvány jelenléte kötelező.  
 

További információ: A +36 20 9569 716 telefonszámon, vagy az info [bejgli] rabadragon.hu e-mailen lehet kérni. 
További Nebuló Kupák és Fesztivál versenyek versenykiírása a www.sarkanyhajofesztivalok.hu honlapról tölthetők le vagy a Sárkányhajó Fesztiválok facebook oldalán megtalálhatók a legfrissebb hírek https://www.facebook.com/sarkanyhajofesztivalok 


 

English

Festival 
Organizer: Rába Sárkányhajó Club 
Supporting: Hungarian Dragon Boat Federation
Location: Győr, Aranypart 
Date: Friday, 26. 05. 2017. 
Registration: By sending the registration form to info [bejgli] rabadragon.hu by the 19th of May. (The registration form and detailed bulletin is accessible at www.rabadragon.hu)
Registration to all categories is free of charge. 
(Registrations received after the deadline might be accepted if they can be fitted in the schedule.)
Further information is available at info [bejgli] rabadragon.hu
Categories: 
-    ‘Nebuló’ Open Cup: for high school students without gender restrictions. 

-    ‘Nebuló’ Girl’s Cup: girls only high school crews will be awarded separately. Dedicated races will be organized, provided enough teams register.

-    Elementary Mixed Cup: Crews of elementary schools with a minimum of 4 girls as paddlers and maximum 2 adult helpers.
Race schedule:
Each team will participate in a time race separately to determine strength order. Based on the times and the number of crews, teams will be sorted into ‘beginner’ and ‘advanced’ sub-categories for the afternoon races/ finals.



Rába Sárkányhajó Klub Facebook Rába Sárkányhajó Klub YouTube Rába Sárkányhajó Klub Flickr
A Rába Sárkányhajó Club az első magyar sárkányhajó egyesület, a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) alapító tagja.